Tūristi nosauc ekonomiskas ceļošanas zelta noteikumus

Jebkurā ceļojumā var izdomāt veidus, kā ietaupīt naudu – galvenais ir sevi pārāk neierobežot, lai brīvdienas nezaudētu savu nozīmi.

Globālās nestabilitātes un cenu pieauguma apstākļos visā pasaulē ceļošana kļūst arvien dārgāka. Tomēr lielākā daļa ceļotāju joprojām nav gatavi padoties, tāpēc viņi meklē visdažādākos veidus, kā ietaupīt naudu ceļojuma organizēšanai.

Condé Nast Traveler eksperti ir nosaukuši dažus zelta noteikumu, kas palīdzēs tūristiem organizēt ceļojumu par pieņemamu cenu.

Aprunājieties ar vietējiem iedzīvotājiem. Aprunājoties ar viņiem, jūs uzzināsiet par viņu iecienītākajām vietām, kas nereti ir daudz pieejamākas nekā pārlieku dārgas tūristu vietas. Ja nevēlaties sarunāties ar cilvēkiem uz ielas, vienmēr varat lūgt padomu naktsmītnes, kurā nakšņojat, saimniekam vai viesnīcas reģistratūrā.

Nemaksājiet par sēdvietām lidmašīnā. Aviokompānijas bieži vien pieprasa, lai ceļotāji samaksā par izvēlētajām sēdvietām lidojumos. Taču, lai arī cik patīkami ir ilgā lidojumā sēdēt blakus draugam, lielākā daļa pasažieru patiesībā labprātāk skatās filmas, klausās podkāstus vai lasa ceļā, tāpēc papildu maksa neko daudz nemaina.

Ceļojiet neintensīvas ceļošanas laikā. Protams, cenas visaugstākās ir skolēnu brīvdienās un vasaras mēnešos, kad visi vēlas ceļot. Tāpēc, ja iespējams, izvēlieties ceļot ārpus sezonas, lai iegūtu izdevīgāku ceļojuma piedāvājumu.

Domājiet ārpus rāmjiem, kad runa ir par naktsmītnēm. Rezervēt naktsmītni var būt izaicinājums, ja ir ierobežots budžets. Ja vēlaties ietaupīt naudu, labāk pievērsiet uzmanību naktsmītnes atrašanās vietai: nakšņošana pilsētas centrā vienmēr izmaksās dārgāk nekā nakšņošana kaut kur nomalē vai mazāk zināmā rajonā (tikai pārliecinieties, ka ir laba satiksme ar galvenajiem transporta mezgliem).

Rīkojiet piknikus. Brokastis, pusdienas un vakariņas ārpus mājas var izmaksāt diezgan dārgi, taču vienmēr varat doties uz lielveikalu, lai iepirktos pirmās nepieciešamības preces un pārtikas produktus, lai pagatavotu sviestmaizes, ko baudīt parkā vai pludmalē. Tas pats attiecas arī uz gariem braucieniem: pašu gatavotas sviestmaizes, augļi un olbaltumvielu batoniņš ir lieliski piemēroti gan īsiem, gan gariem braucieniem.

Izvēlieties viesnīcas ar brokastīm. Tas palīdzēs jums uzņemt enerģiju pirms saspringtas dienas un izvairīties no kārdinājuma izvēlēties dārgāku restorānu pilsētā, kad esat ļoti izsalcis, vai kafejnīcu ar dārgu kafiju.

Aprobežojieties ar vienu galamērķi. Lai kā jums patiktu ceļot uz vairākiem galamērķiem, lidojumu un vilcienu izmaksas starp valstīm diezgan ātri pieaug. Tā vietā ir vērts pievērsties lēnai ceļošanai, izvēloties vienu galamērķi un patiešām iedziļinoties tā būtībā.

Izmantojiet ceļošanas kartes. Tas jo īpaši attiecas uz garākiem ceļojumiem. Dienas, nedēļas vai pat mēneša biļetes ir daudz izdevīgākas nekā vienreizējās biļetes, un, tā kā katru reizi nav jāstāv rindā pie biļešu automātiem, tās ir arī ērtākas. Daudzās pilsētās tagad tiek piedāvātas arī ceļojuma kartes, kas ietver labāku piekļuvi visiem populārākajiem galamērķiem, dažādiem transporta veidiem un dažkārt pat transfēru no lidostas. Ja ceļojat pa Eiropas pilsētām, lieliska iespēja ir Interrail Pass, kas piedāvā plašu dzelzceļa maršrutu klāstu 33 valstīs.

Gudri izvēlieties apskates vietas. Atpūtas sākumā tūristi bieži vien zaudē modrību un nedomā par naudu. Un šajā brīdī viņi riskē ar nevajadzīgiem izdevumiem, tāpēc ir svarīgi visu plānot iepriekš. Pilsētas slavenākā galerija var šķist vilinoša, taču bieži vien, ja iedziļināsieties, atradīsiet daudz lētāku (vai pat bezmaksas) iespēju, kurās būs apskatāmi tikpat iespaidīgi darbi. Noskaidrojiet, vai vieta, kuru vēlaties apmeklēt, vakaros vai svētdienās ir brīva ieeja. Daudzviet tā ir.

Izīrējiet velosipēdu. Viena no dārgajām, bet neizbēgamajām izmaksām ceļojuma laikā ir transports, tāpēc ir vērts apsvērt iespēju iznomāt velosipēdu. Seviļa, Parīze un Kopenhāgena ir tikai dažas no Eiropas pilsētām, kas investē veloinfrastruktūrā, padarot divriteņu braukšanu pieejamu pat nepieredzējušiem velosipēdistiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment